Asumisen tuki opiskelijoille!

Asumisen tuki opiskelijoille

Haluaisitko opiskella itsenäisesti Virroilla? Kaipaatko etäopiskelua maaseutukaupungissa, mukavassa kampusmaisessa ympäristössä lähellä kirjastoa, toisen asteen oppilaitoksia, keskustan palveluita ja liikuntamahdollisuuksia?

Virtain opiskelija-asunnoista tai tarvittaessa muista vapaista vuokra-asunnoista tarjotaan kaikkien 2. asteen ja korkea-asteen opiskelijoiden käyttöön ilmaista asumista. Vuokraa peritään pelkästään veden ja sähkönkulutusta vastaan. Vaatimuksena on opiskelijastatus esimerkiksi Kelan ehdoin. 

Lisäksi kriteerinä on, että henkilö on kirjoilla Virroilla 31.12.2021. Ellei tämä toteudu, laskutetaan vuokra asutulta ajalta (250€/kk). Esimerkki: Jos asut syksyllä syys-marraskuun välisen ajan opiskelija-asunnossa vain veden ja sähkön kulutusta vastaan ja muutat pois ja kotikuntasi ei ole 31.12. Virrat, laskutetaan vuokra (250 euroa/kk) asutulta ajalta.

Tästä poikkeuksena ovat lyhyet, alle 6 kuukauden, harjoittelujaksot, jotka todennetaan harjoittelupaikan antamalla todistuksella. Asuntoja tarjotaan rajattu määrä. Kaupunki pidättää oikeuden tarjota soveltuvaa vapaata asuntoa ja tarkastaa vuokraehtoja. Asunnot vuokrataan lukuvuoden 2021-2022 ajaksi. Yhden henkilön on mahdollista saada tukea yhden lukuvuoden ajan. Vuokra-asuntoja on mahdollisuus saada 1.9.2021–31.5.2022 aikavälille